OM MARJA & ANNA

Här kan du läsa mer om Anna och Marja

HUR ALLT BÖRJADE

Det hände sig att Anna tog kontakt med Marja för att kolla upp rasen holländsk herdehund. Det resulterade i att även Anna skaffade sig en randig hund och praktiserade som instruktör hos Marja. Med tiden visade det sig att dessa två hjärnor kompletterade varandra osedvanligt bra vilket ledde till föreläsningar, clinics och utbildningar på Kungliga Hundar och Royal Dog Education.

 ________________________

VÅR POLICY

Vi vill gå på djupet. Idag finns det många grupperingar inom hundvärlden som gör anspråk på att vara allenarådande. Vår tanke är därför att presentera grunderna bakom begrepp, tekniker och teorier för att göra det lättare för andra att skapa sig en egen uppfattning. För oss är det viktigt att alla typer av hundägare får chansen att lära sig någonting mer om hundträning. Givetvis kommer allting att färgas av våra referensramar, erfarenheter och åsikter men vi försöker att vara både sakliga och personliga. Kommentera gärna inläggen så vi får reda på hur du tänker!

Vi vill reda ut begrepp. Det är lätt hänt att hundvärlden blir uppdelad på ett olyckligt sätt. Tyvärr ser vi att det drabbar både hundar och hundägare. Många känner sig inte tillräckligt duktiga för att ha en fråga eller åsikt. Det är vanligt att slänga ur sig begrepp en del hundägare inte förstår, vilket leder till fenomenet ‘Kejsarens nya kläder’. Med det menar vi att många hundägare gärna vill lära sig mer, men de är inte säkra på vad begrepp, metoder och teorier går ut på. Dessutom vet de inte var de enkelt ska söka svar på sina frågor. Vi hoppas kunna fylla en sådan lucka. Vi brinner för kunskap och utbildning!

Vi vill att alla ska känna sig inkluderade, oavsett hundtyp. Det handlar sällan om huruvida en teknik är rätt/fel eller inte fungerar, utan om hundens personlighet och förutsättningar. Hunden ras och hundens bagage är faktorer som spelar större roll än många tror.

 Vi vill vara både pragmatiska och moderna. Vi behöver träna för verkligheten! Ifall vi tränar för en exemplarisk värld kommer vi aldrig att nå våra mål. Istället för att i vår träning fokusera på att göra det som är korrekt enligt “skolboken” och vill vi rikta fokus mot frågan “Vad blir hunden bättre på?”. Det handlar om att ersätta gamla beteenden med nya och låta hunden vara med och påverka.

Vi vill inte vara överens. Alla måste inte tycka som oss och vi tycker inte som alla andra. Vårt mål är att få dig att tänka till, stå upp och ta ställning för dig och din hund!

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close