VI ERBJUDER

Beteendeutredning:  3250 kr, inkl 3 timmar praktisk träning, skriftlig analys och åtgärdsprogram på minst 30 sidor.

1 fristående timme : 900 kr –  ingen dokumentation ingår.

Vid bägge alternativen brukar vi rekommendera hembesök, men det går också bra att åka hem till oss.

Separationsångest-paket: 4000 kr, två månader daglig coachning online, bedömningssamtal 1 timme via Zoom och regelbundna återbedömningssamtal via Zoom (30 minuter).

Separationsångest- bedömningssamtal: Se onlinekonsultation nedan.

Ångest i bil-paket: 3000 kr, inkl 2 timmars hembesök, skriftlig dokumentation/övningar, 2 återbedömningssamtal via Zoom (30 minuter).

Onlinekonsultation: 1250 kr/timme, sker via Zoom. Du bokar tid och mailar videoklipp som vi tittar på innan konsultationen. Det ingår också en kort dokumentation med övningar samt att konsultation spelas in och du får tillgång till den efteråt.

Veterinärrapport: 400 kr, sammanfattning till veterinär i de fall beteendemodiferande läkemedel är aktuellt. Om vi ska närvara vid veterinärbesök gäller pris för fristående timme.

Telefonkonsultation: 400 kr/30 min, betalas via Swish innan samtal, boka tid via mail (se nedan).

Milersättning: 30 kr/mil från hemmet. Vid resor med restid över 1 timme,  35 kr/mil. Vid resor över 1,5 timme tillkommer 300 kronor/påbörjad timmes restid.

Tillägg resa Göteborg: 80 kr (parkering, trängselskatt).

Alla priser inkl. moms.

Bokning sker endast via mail: beteendeutredarna@gmail.com

Varmt välkommen att höra av dig!

BETEENDEPROBLEM HOS HUND

Anledningarna till varför en hund får beteendeproblem kan vara många. Det är sällan bara en faktor som spelar roll. Alla hundar kan utveckla beteendeproblem och när du som hundägare känner att du inte förstår varför din hund gör som den gör, du har prövat dig fram med många olika tekniker men hundens beteende eskalerar – då finns vi här för att hjälpa dig och din hund. 

När det gäller beteendeproblem tittar vi först på vad som ligger bakom hundens beteende. Varför väljer väljer hunden att göra som den gör och vad är orsaken till det? Det här är en form av detektivarbete som sker tillsammans med kunden. Med det som grund sätter vi sedan ihop en analys och ett träningsprogram.

Vi bygger vårt arbete på vissa grunder: hundens möjligheter att göra egna val och påverka sin situation, hundens vilja att utföra passande uppgifter samt få utlopp för de behov just den hundtypen och individen har. För oss är det av viktigt att träningen fungerar både kort-och långsiktigt för både hund och ägare. Vi har båda många års erfarenhet av att arbeta med beteendeproblem och oönskade beteenden hos en mängd olika typer av hundar.

Vårt gemensamma projekt är filialen Beteendeutredarna som består av en hemsida med bland annat artiklar på ämnet beteendeproblem samt en Facebooksida/Instagram som fungerar som distributör av hundrelaterad kunskap, inspiration samt berättelser om möten med kunder. Vi har även uppdrag som föreläsare hos olika rasklubbar och föreningar.

Vi har tidigare varit aktiva som instruktörer och beteendeutredare på Kungliga Hundar och på Royal Dog Education, där vi även tog fram en egen utbildning till Beteendeutredare.

Vanliga beteendeproblem

De hundar vi träffar kan ha många olika beteendeproblem. Det är inte ovanligt att en rädd hund t ex utvecklar fler rädslor eller att en hund med hundmötesproblem börjar göra utfall mot annat. Genom åren har vi utvecklat specialområden som vi brinner för och där vi har extra mycket kunskap.

Anna Lindquist: 

 • Separationsångest
 • Hundmötesproblem
 • Högenergihundar
 • Stressrelaterade beteenden
 • Oönskade beteenden
 • Frivillig hanteringsträning
 • Rädda hundar

Marja Seidemo:

 • Hundmötesproblem
 • Ångest och stereotypa beteenden/CD
 • PTSD
 • Slagsmål- och bitproblematik
 • Högenergihundar
 • Rescue- och omplaceringshund
 • Rädslor (ljud, människor, andra djur, miljöer)
 • Frivillig hanteringsträning

Marja har också kurser och genom åren har hon utvecklat många egna övningar och jobbar mycket med grundfärdigheter där hunden lär sig att det lönar sig att göra rätt val, ta initiativ och vara delaktig. Marja har även utarbetat ett eget koncept, Stationsträning som kan användas i vardagen men också när det gäller beteendeproblem eller aktivering/träning med dagishundar. Konceptet syftar till att stimulera hunden både, fysiskt och mentalt samt utveckla relationen mellan hund och förare.
Marjas kurser har ofta teman och känns igen med sina speciella namn, som Sansa Dig för högenergihundar, Vilja & Våga för rädda och ljudkänsliga hundar, Storm eller Stilla, Slyngel, Fokusera Mera!, En Kreativ kurs och Fokus- och belöningsutveckling. Marja har också Hundmöteskurs där hon jobbar både med grundfärdigheter och egna övningar som hjälper hunden att välja en annan strategi/beteende.

Hur går en beteendeutredning till?

Du tar kontakt med oss via mail, beteendeutredarna@gmail.com och bifogar en beskrivning av din hund och omfattningen av hundens beteendeproblematik. Utifrån detta bokar vi en konsultation, antingen via hembesök eller neutral plats. Det går också att åka hem till Marja där det finns inhägnad träningsplan och en liten stuga för kundmöten. Under mötet berättar du om hur du upplever situationen men vi tittar också på hur hunden rör sig och vi går igenom en del praktiska övningar. I utredningen ingår 3 timmar, det första träffen brukar ta ca 2 timmar, lite beroende på typ av problematik, resterande tid kan sedan användas till uppföljning. Den skriftliga analysen + åtgärdsprogram skickas till dig på e-post efter att vi setts.

Bokning sker endast via mail. Telefonkontakt sker via telefonkonsultation (se nedan). OBS! Det är oftast väntetid på upp till en månad, så var gärna ute i god tid.

LÄR DIG MER ONLINE

Tillsammans med våra kollegor på Hundvetare har vi fler hundkurser onlineutbildningar och föreläsningar för dig och din hund. Vi jobbar ständigt på att ta fram nya kurser, utbildningar och föreläsningar och uppdaterar utbudet löpande.

Klicka här för att hela utbudet hos Hundvetare

FÖRELÄSNINGAR

Nedanstående ämnen kan vi erbjuda föreläsningar om i dagsläget.

Maila oss på beteendeutredarna@gmail.com om du vill boka oss i nedanstående eller i något annat tema för din klubb, företag eller organisation.

– Heldag Beteendeproblem hos hund
– Hundars lek
– Oönskade beteenden
– Integritet och resursförsvar
– Vad är motbetingning egentligen?
– Hundars samspel
– Hundars känslor
– Stress, rädsla och aggressivt beteende
– Ångest hos hund

HELDAGAR OCH CLINICS

Clinics är en kombination av föreläsning och praktisk träning där vi visar övningar och tekniker på demonstrationshundar. Vi erbjuder clinics på begäran, i nedanstående ämnen. Heldagar är teori blandat med praktik med 8 ekipage med hund, som max.

– Belöningsutveckling/Clinic
– Fokus-och störningsträning/Heldag
– Reaktiva hundar/Heldag

KURS

Marjas kurser sker i egen regi, på plats i Björketorp, ca 1 timmas bilresa från Göteborg.

– Vilja och Våga
– Storm eller Stilla
– Lek och lydnad
– Sansa dig
– Hundmöte
– Fokus – och belöningsutveckling
– En kreativ kurs
– Slyngel
– Fokusera Mera!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close